Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Hypotheek rekentool

De Nationale Hypotheekbond heeft de rekentool ‘Uw hypotheek Nu & Straks’ beschikbaar gesteld voor de leden. Met deze tool worden risico’s en mogelijkheden van de aflossingsvrije hypotheek in kaart gebracht.

De tool genereert na analyse van de hypotheeksituatie ook een rapport dat klanten inzicht geeft in hoe hun hypotheek ervoor staat. Het rapport doet ook suggesties hoe de situatie van hun hypotheek verbeterd kan worden. De betaalbaarheid van de hypotheek op de einddatum vormt een belangrijk onderdeel van het rapport.

De factor leeftijd toegevoegd
De rekentool en software zijn gebaseerd op het AFM-model, namelijk LTV en de tijd tot het eerste event (pensionering of einde looptijd). Daarnaast heeft de Nationale Hypotheekbond de factor leeftijd toegevoegd, omdat geldverstrekkers vanaf 57 jaar voor verlenging of herfinanciering van een hypotheek beoordelen op basis van pensioeninkomen. Ook kan het (pensioen)inkomen en het beschikbare vermogen om af te lossen worden toegevoegd om daarmee een beter beeld te krijgen van de betaalbaarheid van de hypotheek op de einddatum.

Bereik en resultaten in rapporten
“De rekentool is per direct beschikbaar als signalering in de software Portefeuillesignalen”, vertelt Jeroen Oversteegen, directeur van de Nationale Hypotheekbond. “Daarin kunnen het advies en de conclusies op eenvoudige wijze worden vastgelegd. Over het bereik en de resultaten zijn rapporten te genereren. Deze vastlegging kan ook gebeuren in samenwerking met de aangesloten onafhankelijke intermediairs. Zo creëren we een ‘AFM-proof’ proces.

Wilt u geen hypotheek meer en u overwaarde verzilveren? Of een andere woning kopen maar een alternatief voor een overbruggingskrediet? Neem dan snel contact met ons op!

 

 

Terug

Heeft u nog vragen?