Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed
Alternatief overbruggingskrediet

Alternatief overbruggingskrediet

Geen overbruggingskrediet maar direct uw huis verkopen

Alvast een ander huis kopen en de overwaarde uit het oude huis al gebruiken? Dat kan met een overbruggingskrediet. Maar daar kleven kosten en ongemakken aan. Het kan ook anders. Verkoop uw huis snel en benut de overwaarde gelijk voor de nieuwe woning. Hoe werkt dat?

Bij het kopen van een ander huis wordt u aangemoedigd om de overwaarde uit de oude woning weer te investeren in het nieuwe huis. Als u dat niet doet, is de betaalde hypotheekrente voor het nieuwe huis niet volledig aftrekbaar. Met een overbruggingskrediet kunt u overwaarde alvast benutten vóór het huis echt verkocht is. Maar een overbruggingskrediet is duur en banken doen vaak lastig bij het verstrekken. Het kan handiger, sneller en met meer zekerheid.

Wat is een overbruggingskrediet?

Een overbruggingskrediet is eigenlijk een voorschot op de overwaarde in een huis. De overwaarde is nog niet beschikbaar, omdat het huis nog niet is overgedragen via de notaris. U koopt bijvoorbeeld op 1 mei een nieuwe huis. De overdracht van de oude woning is pas per 1 augustus. Een overbruggingskrediet financiert de overwaarde tot de overdracht per 1 augustus.

Wat zijn de nadelen van een overbruggingskrediet?

Zolang het niet zeker is dat het huis verkocht is, kunt u maar een deel van de overwaarde in de vorm van een overbruggingskrediet krijgen. De rest zou u bijvoorbeeld met spaargeld aan moeten vullen. Ook de hoogte van de verschuldigde hypotheekrente is een probleem. En het is een enorme administratieve rompslomp. Er moet veel papierwerk geregeld worden waar ook weer veel tijd in gaat zitten.

Krijg snel zekerheid – Wij kopen uw huis!

Wilt u om wat voor reden dan ook snel verkopen? Wij kunnen u daarbij helpen. Graag schatten wij de waarde van uw huis in tijdens een vrijblijvend bezichtigingsgesprek. Wij bieden u een eerlijk bedrag voor uw huidige woning, en u kunt weer verder op de huizenmarkt. Dit doen wij zonder makelaars- en bemiddelingskosten. Deze kosten kunnen alleen al in de duizenden euro’s lopen. Het kopen van het huis doen wij zelf, hiervoor schakelen wij geen andere partijen in.

Direct een bod aanvragen?

Wat is het voordeel ten opzichte van de overbruggingshypotheek?

U bespaart hoge kosten. Denk hierbij aan de kosten om de overbruggingshypotheek te regelen en natuurlijk de verschuldigde hypotheekrente over de periode tot de overdracht van het huis bij de notaris. Daarnaast bespaart het u ook stress. Bij het verkopen van uw huis moet u vaak nog maar afwachten of de verkoop ook echt door gaat. Als de kopers de financiering niet rond krijgen, bent u terug bij af.

Met zekerheid uw woning verkopen?

Meer informatie

Graag komen wij bij u langs voor een vrijblijvend gesprek. Wij schatten de verkoopwaarde in en u beslist wat u met de informatie gaat doen. Bereiken we een akkoord? Dan zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk weer verder kunt.

Meer vragen of gewoon een prettig gesprek? Neem contact!