Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Tijd om je huis te schilderen met dit mooie weer

Het is de komende weken ideaal weer om buitenschilderwerk uit te voeren. Wanneer moet je je huis schilderen en wat kost dat?

Op tijd onderhoud plegen aan het schilderwerk is belangrijk, want op die manier voorkom je plotselinge verrassingen. Denk aan schade als houtrot en lekkage. 

Frequentie
Wanneer je huis toe is aan een nieuwe verfbeurt is lastig te voorspellen. Dat blijkt ook wel uit de indicaties van experts: de ene schilder zegt dat je een huis elke drie tot vier jaar opnieuw moet verven, de ander adviseert een opknapbeurt na vijf tot zeven jaar.

Slijtage is van veel factoren afhankelijk: het type huis, de omgeving en de verf. Ook woningen aan de kust moeten vaker worden behandeld. Verder hebben bepaalde verfsoorten, zoals lak of beits, meer onderhoud nodig.

Vereniging Eigen Huis (VEH) adviseert elk voor- en najaar het houtwerk na te kijken en aan de slag te gaan als je ziet dat de verf blaasjes, scheurtjes of beschadigingen heeft. Ook als de verf poedert of als je houtrot ziet, is het tijd voor een verfbeurt. Let vooral op onderhoudsgevoelige plekken, zoals overgangen tussen liggend en staand houtwerk, onderkanten van hout en multiplex en de omtrekspeling van ramen en deuren.

Heeft u geen zin of is het lichamelijk niet meer mogelijk onderhoud aan uw woning uit te voeren neem dan contact met ons op en vraag om de mogelijkheden om uw woning te verkopen en terughuren

Terug

Heeft u nog vragen?