Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Verzilveren overwaarde woning

Veel 65-plussers bevinden zich in een lastige positie op de woningmarkt. Wanneer zij een nieuwe woning willen kopen kan het inkomen te laag zijn of zit er veel overwaarde vast in de woning. 

 

Een groeiende groep 65-plussers met een eigen woning wil verhuizen. Nu is het zo dat zij dan vaak geen nieuwe hypotheek kunnen krijgen, zelfs als zij naar een goedkopere woning verhuizen. ABN AMRO kijkt voortaan naar de werkelijke woonlasten van deze klanten zodat zij vaker, op een verantwoorde manier, een nieuwe hypotheek kunnen krijgen. Dat kan gaan om een lagere of een hogere hypotheek. Hierdoor komen er meer woningen vrij en neemt de keuze toe, waardoor mogelijk ook andere groepen huizenkopers ervan kunnen profiteren.

Ook 65-plussers die niet willen verhuizen maar overwaarde willen vrijspelen kunnen worden bediend. De overwaarde kunnen zij gebruiken om hun te woning verbeteren, te verduurzamen, een schenking te doen of hun inkomen aan te vullen. ABN AMRO maakt dit mogelijk door klanten een andere hypotheekvorm aan te bieden voor een langere looptijd. Daarnaast worden huurinkomsten uit een tweede woning voortaan volledig als inkomen gezien bij de berekening hoeveel hypotheek de klant kan krijgen. Hierdoor kunnen zij hun hypotheek verhogen, waardoor de overwaarde kan worden vrijgespeeld.

Het CBS verwacht een stijging van de bevolking van 65 jaar of ouder, in 2040 is dit 26 procent. Door deze toenemende vergrijzing is het volgens ABN AMRO belangrijk dat de leennormen meebewegen. Met een aanpassing van de hypotheek is dat te realiseren. Daarmee kunnen zij bijvoorbeeld gemakkelijker hun hypotheek oversluiten, een nieuwe woning kopen of hun hypotheek verhogen om een schenking te doen aan hun (klein)kinderen.

Wilt u nog sneller de overwaarde van uw woning verzilveren met de mogelijkheid tot terug huren van de woning? Neem dan snel contact met ons op!

Terug

Heeft u nog vragen?