Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Babyboomers zorgen voor verdubbeling woningaanbod

In de laatste prognose van het CBS staat dat de levensverwachting voor mannen zal toenemen tot bijna 87 jaar en voor vrouwen tot bijna 90 jaar in 2060. Er wordt gesproken over een sterk vergrijzende samenleving.

Inclusief de gevolgen voor de woningmarkt, want ouderen zetten hun woning te koop. Omdat ze naar een verpleegtehuis gaan, kleiner gaan wonen of omdat ze overlijden. Dat is de grote golf van de babyboomers die dan uiteindelijk echt verdwijnt. Dat is voor de woningbehoefte een zegen, zeker in de Randstad. Recente schattingen gaan uit van een verdubbeling van het aanbod.”

Jongeren zullen kunnen kiezen uit veel meer verschillende woningen, daar zit dan wel aan vast dat de kwaliteit van die babyboomerhuizen mogelijk veel minder is. Dat is omdat die woningen niet zo goed meer zijn onderhouden. Ouderen investeren niet veel in hun woning.

Er zullen ook heel veel ouderen een eigen woning hebben die niet duurzaam is, die worden straks aangesproken om op eigen kracht allerlei voorzieningen te gaan treffen. Misschien krijgen ze ook nog een verplichting tot verduurzaming als dat de trend wordt.

Wilt u een woning met achterstallig onderhoud, een kluswoning of een woning verkregen uit een erfenis verkopen? Neem dan snel contact met ons op!

Terug

Heeft u nog vragen?