Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Zo verzilver je de overwaarde op je huis

Onze ontplofte woningmarkt zorgt niet alleen voor verliezers: veel woningbezitters beschikken over een flinke overwaarde, en die kun je verzilveren, maar hoe doe je dit?

Als een woning meer waard is dan de hypotheek die op de woning is afgesloten, dan is er sprake van een overwaarde. Hoe zet je die stenen dan om in geld? Die vraagt neemt bij veel senioren steeds meer toe. Acht op de tien Nederlandse huiseigenaren verwacht veel overwaarde te hebben wanneer ze de woning nu gaan verkopen, maar willen vaak liever niet vertrekken uit hun huidige woning.

Zo kun je je overwaarde verzilveren:

Verhuizen: De makkelijkste manier om aan je overwaarde te komen is je huis te koop zetten en een goedkoper huis kopen. Een belangrijk punt hierbij is wel dat geld uit de overwaarde gebruikt moet worden voor de financiering van de nieuwe woning, anders heb je over het bedrag van de overwaarde geen recht op renteaftrek. Voor veel mensen is hierbij een ook groot nadeel het vertrekken uit je woning/vertrouwde omgeving en ook aan de nieuwe woning heb je weer de zorgen over onderhoud en waardevermindering.

Verkopen en terughuren: Dit is misschien wel de beste oplossing. Je verkoopt je eigen huis met overwaarde, je beschikt meteen over de overwaarde en je huurt de woning terug van het bedrijf dat nu de eigenaar is. Wij van Voesenek Vastgoed bieden deze optie ook aan en hebben nog wat andere voordelen op een rij gezet:

  • Zorgen over onderhoud of eventuele waardevermindering zijn voorbij.
  • Jaarlijkse lasten als onroerend zaakbelasting en opstalverzekering vervallen.
  • U betaalt geen verkoopkosten zoals courtage kosten en overdrachtbelasting.
  • Bij overeenstemming over het bod bent u 100% zeker van de verkoop.

Heeft u interesse? Of wilt u meer weten over het verkopen en terughuren van uw woning? Neem dan snel contact op voor een vrijblijvend advies en/of bod op uw woning.

 

Terug

Heeft u nog vragen?