Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Ludieke aktie van voetbalclub, Huis verkopen via een loterij

Een huis verloten van 2 ton dat doet de Friese voetbalvereniging. Een lot kost dan wel 98 euro. De vereniging wil de woning direct verkopen. Het geld is nodig voor een grondige opknapbeurt van hun club. zo willen ze een kunstgrasveld en de accomodaties opknappen.

Om de loterij door te laten gaan moet de club wel een kleine 6000 loten verkopen, want naast het huis moet er ook 29% kansspelbelasting en overdrachtskosten voor het huis betaald worden. Daarbij moet 50% van de loterij naar een goed doel gaan, in dit geval de club zelf. De club heeft daarom ook een verzekering afgesloten, mochten er niet genoeg loten verkocht worden dan kan het spel met weinig verlies ingetrokken worden, het kost ze dan slechts de bankkosten en de vergunningskosten. In totaal zijn er 7908 loten beschikbaar.

Over de woning gesproken deze ligt aan de rand van Oudebildtzijl- geheel beschut aan de rand van het groen - deze vrijstaande levensloopbestendige woning. De winnaar krijgt het huis vrij op naam. O.a. overdrachtsbelasting en kansspelbelasting worden betaald vanuit de loterij.

Wij van Voesenek Vastgoed vinden deze actie erg leuk, het verloten van woningen is overigens al vaker geprobeerd maar de verkopers waren vaak niet in bezit van de juiste vergunningen. Deze keer lijkt alles in orde te zijn. De trekking is 11 november.

Wilt u uw huis op een eenvoudigere manier verkopen? Wij kopen direct woningen.

Terug

Heeft u nog vragen?