Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Nieuwe hypotheekregels zorgt voor meer aanvragen laatste kwartaal

De regels voor het verkrijgen van een hypotheek veranderen in 2018 het gevolg is dat je in het nieuwe jaar minder kan lenen. Potentiele huizenkopers vragen massaal een offerte aan om zo nog kans te maken op de "betere" voorwaarden de hypotheekverstrekkers hebben het daarom extra druk in het laatste kwartaal van dit jaar.

Door de aangepaste regels voor de hypotheek in 2018 is er een daling van het maximale leenbedrag, hierdoor willen veel kopers snel hun slag slaan. Hierdoor zal het de laatste maanden van het jaar enorm druk worden op de hypotheekmarkt. Daarnaast zie je het aanbod van woningen al een ruime tijd aan het dalen is, dit geeft nog meer druk op de woning koper. 

Voor diegene die nog onder de huidige regels een hypotheek wilt afsluiten, moet heel snel zijn. In het verleden was je hypotheek offerte een maand geldig. Dat is dit jaar niet zo. Je moet zorgen dat je hypotheek rond is in het jaar waar de regels gaan gelden.

Ook mag de geldverstrekker maar een eenmalig aanbod gaan doen, aanpassingen in de offerte zoals in het verleden nog kon, is niet meer toegestaan. Je moet alle stukken in goede orde in en keer aanleveren.

Heeft u nu ook enorme haast om een nieuwe woning te kopen onder de huidige hypotheekvoorwaarden en wilt u snel kunnen schakelen, wij kopen uw huidige woning direct zodat u zeker bent dat u spijkers met koppen kan slaan.

 

Voesenek Vastgoed: De opkoopmakelaar, direct zekerheid bij een snelle transactie 

 

Terug

Heeft u nog vragen?