Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Zorgelijk te kort aan woningen!

Het steeds kleinere aanbod te koop staande woningen begint zorgelijk te worden. Het laatste kwartaal van vorig jaar stonden er voor het eerst sinds 2003 minder dan 60.000 huizen te koop.

In de laatste drie maanden van vorig jaar stonden er ’slechts’ 59.600 woningen te koop in Nederland, zo blijkt uit de laatst nieuwe gegevens van de NVM. Dat is 6,1% minder dan een kwartaal eerder, en zelfs 35,6% minder dan dezelfde periode uit 2016.

Het aanbod koopwoningen is de afgelopen bijna 15 jaar nog nooit zo laag geweest. De daling gaat nog steeds het snelst bij appartementen: daar staan er maar liefst 47,6% minder van in aanbod dan vorig jaar.”

Dieptepunt

Het tekort aan koopwoningen mag een historisch dieptepunt genoemd worden. De Nederlandse bevolking is sinds 2003 met ongeveer een miljoen gegroeid, waardoor de vraag naar woningen dus alleen maar veel groter is geworden. Hierdoor blijven de prijzen van de woningmarkt alleen maar verder stijgen. In een jaar tijd maakte de gemiddelde aankoopprijs met 269.000 euro een stijging van 9,1% door.

Verkoopprijs

Ondanks de hogere prijzen blijven woningen volgens de NVM ’als warme broodjes over de toonbank gaan’. Een kwart van de woningen word zelfs boven de vraagprijs verkocht. En woningen wisselen steeds sneller van eigenaar; het afgelopen kwartaal werd een gemiddelde woning binnen 52 dagen verkocht.”

Heeft u een andere woning op het oog? Maar gaat uw woning niet als een warm broodje over de toonbank?

Neem dan vandaag contact met ons op om uw woning gegarandeerd te verkopen.

 

Terug

Heeft u nog vragen?