Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Steeds meer Nederlanders kopen woning in België

Het aantal Nederlanders dat in België op zoek gaat naar een woning stijgt. Dat blijkt uit een analyse van een van de grootste vastgoedmakelaars in België.

In de laatste zes maanden is de verkoop aan Nederlanders in Belgie verdubbeld. Vooral villa's tussen 300.000 en 600.000 euro zijn interessant voor Nederlanders.

Reden hiervoor zijn de nog altijd extreem stijgende woningprijzen in Nederland, In Tilburg betaal je bijvoorbeeld gemiddeld 365.000 euro voor een rijtjeshuis met een perceeloppervlakte van 249 vierkante meter. In de provincie Antwerpen, vind je voor 30.000 euro minder een stadswoning van vijftien jaar oud met een oppervlakte van 588 vierkante meter.

Van 2000 tot 2009 trokken honderden Nederlanders naar de Kempen vanwege lagere woningprijzen. Na acht jaar stilte krijgen we weer een migratiegolf uit Nederland. Tot 2010 werd in deze regio 50 procent van het betere vastgoed aan Nederlanders verkocht. In de crisisperiode is dit gedaald naar 10 procent en vandaag de dag is dit zo’n 25 procent van de transacties. 

Wij van Voesenek Vastgoed hebben in Nederland ook altijd een aanbod met betaalbare huizen!

Terug

Heeft u nog vragen?