Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Beleggen in vastgoed de voordelen en nadelen, wij helpen u.

Nu de spaarrente geen toegevoegde waarde is voor mensen die een aanzienlijk bedrag hebben "liggen" bij de bank, is er een enorme vraag naar beleggingspanden. Zodat hopelijk het spaargeld meer opbrengt dan bij de bank. Huizenprijzen stijgen en er komt een vaste stroom huurinkomsten uit. Beleggen in vastgoed is goed op alle vlakken. Of niet?

 

Wij vinden van niet! Bijna dagelijks krijgen wij het verzoek of wij willen ondersteunen bij het zoeken van beleggingspanden, dat doen wij met alle plezier en vaak voor een hele geringe onkostenvergoeding. Er zijn veel bedrijven die direct adviseren dat het kopen van een beleggingspand een goed idee is, wij niet. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn. 

Laat u niet opjagen door anderen, een woning (veelal een appartement) die populair lijkt voor beleggers is dat per definitie niet. Appartementen die nu vaak aan belegger worden verkocht zijn nu juist die woningen die niet goed in de markt liggen voor particulieren; te weinig oppervlakte, vreemde indeling, slechte tot geen parkeergelegenheid etc.

Een belegging-appartement koopt u, hopen wij, ook om uiteindelijk voor meer geld te kunnen verkopen en deze verkoop zal dan aan een particulier zijn, die dan tegen dezelfde negatieve punten aanloopt waardoor uw appartement in de eerste plaats een goed(-koop) belegging-appartement was. Een gebruiker als huurder heeft andere eisen dan een koper. 

Huurders behandelen uw eigendom als een gebruiksvoorwerp, uw appartement zal nooit beter worden dan wat deze was, rekening moet u zeker houden met gebruikers sporen en dus met een aanzienlijke post aan onderhoud.

Huurprijzen boven liberlisatie-grens, u heeft hier vast van gehoord, er zijn veel appartementen die een huur genereren hoger of gelijk aan dit bedrag die dat officieel niet mogen. Wij zijn van mening dat u vrij zou moeten zijn om te vragen wat u wilt voor uw eigendom, helaas is dat alleen het geval als u boven de liberalisatie-grens valt en daarvoor moet uw appartement aan een aantal voorwaarden voldoen om een huurprijs te mogen vragen boven deze grens. Valt u daaronder dan kan u het bedrag wat uit deze berekening komt maximaal vragen. Uw appartement blijkt misschien niet zo winstgevend te zijn.

Bent u op zoek naar een belegging voor uw spaargeld, neem gerust contact met ons, wij helpen graag.

Terug

Heeft u nog vragen?