Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Huis verkocht onder voorbehoud verkoop eigen woning koper, de nadelen.

Tegenwoordig wordt er bij een verkoop van een woning vaak in de koopovereenkomst opgenomen dat de koop alleen doorgaan als de koper van uw huis zijn huis heeft verkocht. Uw koper moet eerst zijn woning nog verkopen maar sluit alvast met u een koopovereenkomst. Deze clausule "kopen onder voorbehoud verkoop eigen woning" is een iets wat vreemde constructie als u geen goede aanvullende afspraken maakt.

Wanneer u een koper heeft voor uw woning en deze wenst een soortgelijke afspraak te maken over de voorwaarden van de aankoop, beseft u zich dan het volgende;

Allereerst bieden wij als makelaar die woningen opkoopt zonder ontbindingen kiest u niet voor ons maar voor een particuliere koper let dan op onderstaande punten;

- Welke datum is er afgesproken wanneer uw koper uiterlijk zijn woning verkocht moet hebben; let goed op dat deze periode niet te lang is.

- Wat voor woning heeft uw koper, is dat een bijzondere woning (Waar niet veel kopers voor zijn) of een gangbare woning waar naar alle waarschijnlijkheid makkelijk kopers voor zijn.

- Spreek persoonlijk met uw koper, laat u niet beïnvloeden door uw makelaar, schat zelf in of uw koper realistisch is en daar wanneer het nodig is zichzelf inspant om zijn/haar woning te verkopen

- Sta vooral open voor anderen, sta open voor bezichtigingen en biedingen van anderen. Wellicht is er een koper voor uw woning die u betere voorwaarde biedt.

- Spreek af dat wanneer u een andere koper heeft u onder de overeenkomst uit kunt, op een zo kort mogelijk termijn.

Tot slot zal u zich moeten beseffen dat u nog geen concrete afspraken kan maken met de eigenaar van de woning die u eventueel wenst te kopen het zal net als bij de afspraak die u overweegt uw positie als koper zwakker maken dan wanneer u een bod doet zonder een verkoop eigen woning clausule. Als u de woning die u op het oog heeft niet wilt laten schieten kan u er altijd voor kiezen om contact met ons te nemen en uw huis te verkopen aan een opkoper.

 

 

Terug

Heeft u nog vragen?