Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Verjaag de vliegen uit huis met deze handige tips

Vliegen in huis komen erg veel voor: soms zo veel dat er sprake is van een ware plaag. Niet zo vreemd, want ze worden aangetrokken door licht, warmte en etensrestjes. Daarnaast vinden ze het heel fijn om lekker in een huis te zitten.

Heb jij ze ook in huis? Zo kom je er vanaf!

Waarom vliegen?
Het bestrijden van vliegen is heel erg lastig, aangezien er steeds meer bij komen. De paar die je in je huis hebt scheiden namelijk geur- en lokstoffen uit, wat weer nieuwe vliegen aantrekt. Maar niet alleen de feromonen van andere soortgenoten zorgen ervoor dat de beesten naar je huis toe worden getrokken: ook warmte, licht, droogte en voedsel maken van jouw huis een aantrekkelijk woonplaats. Is het in je huis lichter en warmer dan het buiten is, dan komen de insecten je huis in gevlogen als je de ramen open hebt.

Gevaarlijk
Het is niet alleen heel vervelend om de zoemende insecten in je huis te hebben; het kan ook nog eens gevaarlijk zijn. Een vlieg zit namelijk niet alleen op voedsel, maar ook op rottend afval. Daarnaast plast en poept een vlieg ook nog eens overal, waardoor je eten besmet kan worden met ziekteverwekkers. Belangrijk dus om de vliegen zo veel mogelijk te bestrijden voordat ze de kans krijgen je ziek te maken. 

Wegjagen
Zijn de vliegen je huis al binnengedrongen? Dan kun je ze natuurlijk te lijf gaan met een ouderwetse vliegenmepper. Vind je dit toch echt een beetje te veel werk? Dan kun je ervoor kiezen om een doorzichtig zakje met water op plekken te hangen waar je het meeste last hebt van de vliegen. Het vergrotende effect van het zakje zorgt ervoor dat de vliegen worden afgeschrokken. 

Vangen
Neem een colafles en snijd deze doormidden. Doe een stukje leverworst en/of een beetje limonadesiroop in de onderkant van de fles en zet vervolgens de afgesneden bovenkant omgekeerd in de bodem van de fles. Haal wel de dop eraf voordat je dit doet. De vliegen kunnen zo de fles wel binnenvliegen, maar kunnen de uitgang niet meer vinden. Nu kun je ze desgewenst buiten uitzetten. Let wel op: gebruik je limonadesiroop, dan wordt het uitzetten wat moeilijker omdat de pootjes blijven plakken. Zet de val ook het liefste buiten neer; de leverworst kan gaan stinken.

Kruidnagel

Zorg dat je ergens in huis een bakje water met kruidnagel neerzet en voor je het weet heb jij geen vliegen meer in huis. Wil je een nog sterker effect? Doe een beetje kruidnagel in jouw kaarsen en weg zijn de vliegen binnen no time. De geur vinden ze namelijk niet te harden. 

 

 

Terug

Heeft u nog vragen?