Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Schulden van Nederlanders nemen nog steeds toe!

De schulden van nederlandse huishoudens lopen te snel op waarschuwd de IMF, neem bijvoorbeeld de hypotheken. Het blijkt dat de schulden sinds de crisis van 2008 niet zijn gedaald, maar zijn toegenomen. Dat zet een rem op de economische groei en zou de kans vergroten op een nieuwe economische crisis.

Een hoge hypotheek maakt mensen op de langere termijn toch wat terughoudender met uitgaves. Het lijkt er natuurlijk op dat leningen de uitgaven van huishoudens aanjagen, middels een lening kunnen huishoudens immers vlot een huis of dure auto kopen. Over een langere periode gaan huishoudens zich toch zorgen maken over de openstaande schuld en dat geeft een rem op de uitaven.


De overheid zou eigenlijk moeten remmen op het maximaal te lenen bedrag voor bijvoorbeeld een koopwoning. Nederland is een van de weinige landen die het lenen van geld voor het kopen van een huis op deze manier stimuleert. Op een langer termijn zou dat wel eens problemen kunnen veroorzaken, er is geen tot weinig "eigen" geld aanwezig in de woning zodat een verkoop bij een scheiding of verhuizing omdat u wat slechter ter been bent geworden erg moeilijk maakt. 

De Nederlandse overheid zou de leennormen omlaag moeten schroeven naar 90 procent van de waarde van een huis. Hierdoor heeft dat de huiseigenaar meer bewegingsvrijheid als er snel geschakeld moet worden. Uiteraard bieden wij van Voesenek Vastgoed als makelaar die uw huis overkoopt ook oplossingen.

Wilt u meer weten over dit artikel of wilt u wellicht weten of een huis verkopen aan ons als opkoper verstandig is, neem dan contact met ons

 

Terug

Heeft u nog vragen?