Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

WOZ waarde van uw woning vaak door gemeente onjuist getaxeerd.

De waarde die is afgegeven door de gemeente is vaak niet juist, dat merken wij vaak als wij bij huiseigenaren zijn die het huis willen verkopen aan een opkoper.

Ieder jaar ontvangt u een van de gemeente een waardering van uw woning. Volgens de Waarderingskamer kloppen deze waarden echter vaak niet. Wij merken dat ook. 

De WOZ-waarde wordt gebruikt als ijkpunt voor verschillende belastingen en bepaalt onder andere de hoogte van de onroerendezaakbelasting, rioolbelasting, waterschapsbelasting en erfbelasting. Het is belangrijk dat de WOZ-waarde correct is omdat een te hoge inschatting al gauw kan zorgen voor flink wat euro’s meer die u afstaat aan de belastingsdienst.

Uit terugkerend onderzoek van de Waarderingskamer is te concluderen dat Nederlandse gemeenten nogal moeite hebben met het correct vaststellen van de WOZ-waarde van huizen. Bij maar liefst 40% van de gemeenten worden fouten gemaakt bij de taxatie, het afhandelen van bezwaren of het delen van gegevens en informatie met andere instanties. 

Onjuiste gegevens
De gemeente beschikt over gegevens uit o.a het Kadaster waar de recent verkochte woningen in uw straat worden opgezocht, helaas worden deze gegevens niet correct behandeld, vergelijkbare woningen in inhoud en oppervlakte zijn vaak heel divers. Denkt u daarbij aan de verschillen van badkamer, keuken kortom de algehele staat van de binnezijde van uw woning.

Wilt u uw woning direct verkopen? Wij taxeren uw woning vrijblijvend en doen u ook nog een bod waarvoor wij de woning direct van u kopen. Snel uw huis verkopen? Voesenek Vastgoed is de makelaar die zelf koopt.

Wilt u meer informatie over welk onderwerp dan ook, wij helpen u graag. Alle mogelijke manieren om met ons in contact te komen staan hier

Terug

Heeft u nog vragen?