Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

15% meer scheidingen na carnaval

Uit een onderzoek onder 750 advocaten van de Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsbemiddelaars (VFAS) blijkt dat in de weken na carnaval de echtscheidingsadvocaten 10 tot 15% extra klanten krijgen die willen scheiden. Dat is iets minder dan na een nationale feestdag of verjaardag, maar wel echt een structurele piek in een kalenderjaar.

De reden is vaak (het vermoeden van) vreemdgaan van de andere partner tijdens het carnaval. Ruim een op de vijf carnavalvierders uit Noord-Brabant geeft in een enquête van feestkleding365.nl aan wel eens vreemd te gaan tijdens de carnaval. In Limburg ligt dat aantal volgens dit onderzoek veel lager; ongeveer één op de 16 Limburgse carnavalvierders gaat daar vreemd tijdens carnaval.
Van de carnavalvierders die niet uit de regio komen geeft bijna één op de 7 aan tijdens het feest vreemd te gaan. Vreemdgaan is iets dat altijd kan gebeuren, maar tijdens carnaval is wel een piek gaande. Die piek zet zich voort in een piek in het aantal scheidingen in de weken na carnaval.

Waren jullie in gemeenschap van goederen getrouwd dan is het zeer waarschijnlijk dat ook jullie woning verkocht moet worden, Voor de scheidingsprocedure maakt het niet uit of u de woning eerst verkoopt of niet. Natuurlijk is het prettig als je de woning snel kunt verkopen, maar dat heb je helaas niet altijd in eigen hand. 

Wij van Voesenek Vastgoed begrijpen dat jullie in een scheidingsprocedure tal van zaken aan het hoofd hebben en kunnen jullie woning zeer snel opkopen, dat is weer een zorg minder en zijn jullie sneller klaar voor een volgende stap in het leven.

 

Terug

Heeft u nog vragen?