Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Hypotheekaanvragen strenger beoordeeld door coronacrisis

Misschien heb je het al ondervonden of gelezen; Nederlandse banken zijn de afgelopen maanden strenger geworden bij het verstrekken van hypotheken.

Banken worden voorzichtiger naarmate de crisis voortduurt. Ze zijn bang dat verstrekte leningen niet of niet op tijd worden afgelost. De Europese Centrale Bank blijft geld pompen in de economie, ze hoopt de Europese economie nog enigszins op gang te houden en te voorkomen dat de vraag van consumenten verder inzakt.

Voor het eerst in twee jaar hebben banken de acceptatiecriteria voor leningen verscherpt. Op wat voor punten geldverstrekkers precies strenger zijn geworden is niet bekend. De banken verwachten een verdere aanscherping van de acceptatiecriteria in het derde kwartaal. Ze sorteren voor op de negatieve gevolgen die de coronacrisis vooral ook op de lange termijn op onze economie gaat hebben. De vraag naar nieuwe hypotheken is in het tweede kwartaal al iets afgenomen.

Heeft u toch uw droomhuis gevonden, maar uw eigen woning nog niet verkocht? Of komt u niet in aanmerking voor een overbruggingskrediet? Neem snel contact met ons op, wij kopen direct uw woning.

 

Terug

Heeft u nog vragen?