Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Huurwoningen Klundert krijgen zonnepanelen. Primeur Moerdijk.

De gemeente Moerdijk zijn de eerste ze zullen 6 woningen aan de Ambachtsherenweg in Klundert energieneutraal worden gemaakt start in februari 2018.  De bedoeling is de 6 woningen zogenaamd Nul op de Meter woning (NOM) te maken. dat wil zeggen geen energiekosten meer.

De 6 woningen zijn bestaande huurwoningen van stichting Woonkwartier. Over de bestaande gevels en het dak een komt een geheel nieuwe buitenschil. Deze nieuwe gevels en de daken worden in de fabriek kant-en-klaar gemaakt en kunnen direct worden geplaatst. De gehele transformatie zal hierdoor binnen 4 weken klaar zijn. 

Zonnecollectoren

Buiten de nieuwe buitengevel vol met isolatie krijgen de zes woningen energiezuinige installaties die worden aangestuurd door een warmtepomp. Op het dak komen aan voor- en zijkant zonnepanelen. De woningen zijn straks dus zelfvoorzienend in elektriciteit; het gebruik van gas wordt overbodig.

Vergoeding

Omdat de bewoners van de woningen straks, als het goed is, geen energierekening meer ontvangen moet er wel een stuk vergoeding maandelijks betaald worden aan de woningbouwvereniging dit voor de kosten van de investering en het onderhoud daarvan. 

Uniek 

Het project aan de Ambachtsherenweg is een pilot, stelt de manager. Het project is uniek voor de gemeente Moerdijk, en ten dele voor West-Brabant als het gaat om woningen in de huursector, stelt Woonkwartier. In Etten-Leur was de eerste Nul-op-de-Meter woning in de particuliere sector in 2016 een feit. Het ging om een van voor naar achter verbouwde woning aan de Konijnberg.

 

Ook interessant:

Huis verkopen en terughuren

Huis verkopen aan vastgoedmaatschappij

Verkoop huis op afroep

 

 

Terug

Heeft u nog vragen?