Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Het huizenaanbod daalt al jaren. Zo vergroot je de kans op een aankoop

Om een woning te kopen voor een goede prijs, moet je tegenwoordig veel moeite doen en een beetje geluk. Een aantal tips om snel tot een succesvolle aankoop te komen.

Het maakt tegenwoordig niet veel meer uit in welke tijd van het jaar je een huis wilt kopen. de piek in de verkoop ligt meestal in het eerste en tweede kwartaal van het jaar. Kopers moeten ook in de zomer opletten, in grote steden. Het maakt in die steden niet uit in welke tijd van het jaar een huis in de verkoop gaat, er is toch wel vraag.

De minder populaire gebieden is het handig om nog even te wachten op nieuw aanbod tot na de vakantie. Voordeel van een aankoop in de zomer is wel dat aankoopmakelaars dan vaak iets meer tijd en aandacht voor je hebben.

tip 1:

Maak een vaste prijs die je uiterst wilt betalen voor de woning inclusief alle bijkomende kosten als kosten voor taxatie, bouwkundige keuring, overdrachtsbelasting, hypotheekadvies en de notaris- en makelaarskosten.

tip 2:

Zoek gegevens op over de omgeving en vooral de verkoopprijs van andere huizen in de buurt. Dat helpt om een eerste bod te doen doe dat wel op een redelijk bedrag. Bij een te laag bod word je niet serieus genomen.

tip 3:

Zorg dat je goed bereikbaar bent voor de verkoper. Zorg dat je de lijnen erg kort kan houden. Niets is frustrerender voor een verkoper die geen contact kan krijgen met een potentiele koper

tip 4:

Zorg dat je flexibel bent, dat je kan aansluiten op het oplever termijn van de verkoper. Zorg dat je de financiering snel rond kan krijgen.

Al het bovenstaande kunnen wij van Voesenek Vastgoed voor u uit handen nemen, zo kunnen wij bijvoorbeeld voor u als aankoopmakelaar optreden zodat u exact weet waar u aan toe bent. Als u razendsnel wilt schakelen en uw overwaarde van uw huis wilt benutten of tegen uw geldvertrekker wilt melden dat uw woning al verkocht is om daardoor sneller te handelen, kan u uw huis ook met zekerheid verkopen. Uw huis laten opkopen door ons kan, u heeft daardoor direct zekerheid.

Voor meer informatie zijn wij altijd bereikbaar.

Terug

Heeft u nog vragen?