Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Huis veilig achterlaten tijdens uw vakantie

Het zou u maar gebeuren. Komt u terug van een heerlijke vakantie, blijken inbrekers hun slag te hebben geslagen in uw huis. Weg vakantieplezier. Weg ontspannen gevoel. Tref daarom op voorhand maatregelen om het dieven zo moeilijk mogelijk te maken!

De standaard trucjes

Iedere keer weer is de vraag: gordijnen open of gordijnen dicht? Wat is beter? Besef dat, wanneer je alle lamellen, luxaflex of gordijnen sluit, het huis wekenlang potdicht zit. Een inbreker die post, valt dat na twee dagen op.

Vraag de buren om de gordijnen 's avonds te sluiten en 's morgens te openen. En als je dat vervelend vindt, laat gordijnen dan half open zodat het overdag ook lijkt alsof ze open zijn. Het beste is om de opening gericht te hebben op een muur, zodat je vanaf de straat niet de hele huiskamer door kijkt.

Zorg voor een bewoonde indruk
Zorg er dan voor dat uw huis er bewoond uitziet als u er niet bent. Gebruik een tijdschakelaar, zodat de verlichting 's avonds aan gaat. Laat een paar koffiekopjes op tafel staan, zodat het lijkt dat u thuis bent.

Post van de deurmat
Vraag buren of vrienden om de postbus te legen of post van de deurmat te halen. En vraag of ze de post niet in stapeltjes op de eettafel leggen, maar bijvoorbeeld in de slaapkamer. Als iemand door het raam die stapeltjes ziet, is het meteen duidelijk dat de buren de post doen. 

Huisoppas
Toch is de beste manier om een huis een bewoonde indruk te geven, het huis bewoond te laten zijn. Daar zijn genoeg mogelijkheden voor; vraag familie of de kinderen van vrienden om op te passen. Zorg wel dat je goede afspraken maakt over thuis zijn, zodat iemand niet vrijblijvend af en toe een dag aanwezig is.

Terwijl je dan met je familie in het buitenland onbezorgd aan het genieten bent van de zon en rust kun je er eens over nadenken om je overwaarde van je huis te verzilveren zodat je nog veel meer van deze reisjes kan maken!

Terug

Heeft u nog vragen?