Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Boete van maximaal 405 euro bij ontbreken energielabel bij de verkoop van uw huis.

Het energielabel wat verplicht is bij een verkoop van een woning geeft veel onnodig gedoe bij verkoper. Kopers van woningen hechten geen of weinig waarde aan een energielabel echter wordt er door de overheid flink gestraft. Sinds 1 juli 2016 een boete van maximaal 405 euro. Voor veel, vooral oudere, woning verkopers een ingewikkelde procedure. Wij van Voesenek Vastgoed kopen met of zonder energielabel en zorgen dat u geen boete krijgt.  

Het zogeheten energielabel dat verkopers van huizen verplicht moeten kunnen tonen, heeft vrijwel geen invloed op de prijs van de woning. Uit onderzoeken is gebleken dat er nauwelijks prijsverschillen zijn tussen woningen met uiteenlopende energieprestaties.

In deze onderzoeken zijn de prijzen van alle woningen die na 1 januari 2015 zijn verkocht omgerekend naar vierkante meter prijs. Dan blijkt dat een woning met het beste label (een A) gemiddeld €2200 per vierkante meter heeft gekost en een woning met het slechtste label (G) gemiddeld €2150 opbracht.

De energielabels, die verplicht zijn op grond van een Europese richtlijn, zijn juist ingevoerd met de gedachte dat consumenten liever een product kopen dat energiezuinig is. Op die manier zou het energiezuiniger maken van allerhande producten, variërend van koelkasten tot huizen, aantrekkelijker moeten worden.

Het hele idee achter het energielabel - bedacht in Brussel - is dat mensen energiebewuster worden en bereid zijn om hun woning energiezuiniger te maken. Daarmee kunnen de stooklasten omlaag en dat draagt bij aan de realisering van de klimaatdoelstellingen waar Nederland zich aan heeft gecommitteerd.

Wilt u uw woning verkopen zonder kopzorgen? Neem gerust contact met ons, wij helpen graag.

Terug

Heeft u nog vragen?