Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Toppunt op Bredase woningmarkt

De torenhoge huizenprijzen in Breda bereiken dit najaar het kookpunt. De gemiddelde prijs voor een vierkante meter woonruimte in Breda passeert dan de 3.000 euro. Geen enkele andere gemeente buiten de Randstad is zo duur om te wonen. Maar de gekte lijkt daarna wel voorbij.

Dat blijkt uit cijfers over de Bredase woningmarkt in het tweede kwartaal van dit jaar, die reppen nog altijd over een oververhitte en sterk onder druk staande markt. Op peildatum 1 juli stonden 610 woningen te koop, terwijl op Funda in Breda 13.750 serieuze zoekers staan geregistreerd.

Met name voor een appartement tussen de 80 en 160 vierkante meter blijft het knokken. Kopers in Breda betalen inmiddels gemiddeld 2.950 euro per vierkante meter woonruimte. Die prijs ligt voor een appartement (3.175 euro) een stuk hoger dan voor een woonhuis (2.850). Breda is daarmee de duurste gemeente boven de 50.000 inwoners buiten de Randstad. In de tweede helft van dit jaar klapt de gemiddelde vierkantemeterprijs over de 3.000 euro, is de verwachting.

Op het moment staat een woning gemiddeld 27 dagen te koop, twee dagen korter dan een jaar eerder.

Kopers denken vaker twee keer na voor ze de hoofdprijs voor een woning betalen. De ‘arrogantie’ van huizenverkopers om de woningwaarde flink te overvragen neemt onder druk van die almaar stijgende prijzen langzaam af. Het contrast tussen de goedkopere en duurdere woningen is nog altijd flink. 
In het afgelopen kwartaal wisselden 680 woningen van eigenaar. Een kwart van de woningkopers is afkomstig uit een gemeente buiten Breda. De meeste nieuwe Bredanaars zijn afkomstig uit Overbetuwe, Rotterdam (beide 2 procent) en Amsterdam (1 procent).

Heeft u een nieuwe woning gekocht en wilt u niet wachten tot uw huidige woning is verkocht? Neem dan snel contact op en wij kopen vandaag nog uw woning.

 

Terug

Heeft u nog vragen?