Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Coronavirus op de huizenmarkt

Het coronavirus heeft invloed op iedereen, op elke branche en dus ook op de huizenmarkt.

De economie krijgt een flinke dreun van het coronavirus. Ook de huizenmarkt blijft niet buiten schot. Het is nu nog lastig inschatten wat de precieze gevolgen op lange termijn zullen zijn voor de woningprijzen, maar het corona-effect zal ook op dat vlak te zien zijn.

Heb je je huis te koop staan in deze coronacrisis? Dan is het nog niet zo makkelijk te verkopen in deze tijd. Met gepaste afstand, zo gaat het nu met de bezichtiging van woningen, maar er zijn ook veel afbellers mensen die niet meer durven te komen. De meeste makelaars doen nu bezichtiging op afstand bijvoorbeeld via Whatsapp of Facetime, de meeste kopers zullen dan een bod op een woning doen onder voorbehoud van een echte bezichtiging. Als de woning dan conform verwachting van de kopers is, dan gaat de koop gewoon door. Als dit niet zo is dan gebruik je het opgenomen voorbehoud. Veel verkopers wachten daarom ook even af, anderen willen juist nu nog snel de markt op omdat ze voor de coronacrisis al een nieuwe woning hebben gekocht en snel met dubbele lasten komen te zitten. De meeste verkopers vrezen ook voor een prijsdaling, ze willen niet meer het onderste uit de kan, maar zien in dat zekerheid ook geld waard is. Veel kopers wachten op dit moment juist even: wat gaan de prijzen doen? Betaal ik nu niet te veel? Gaan de prijzen nog verder zakken als dit langer aanhoudt?

De grote vraag is natuurlijk hoe 'tijdelijk' de coronacrisis zal zijn. Zolang de coronacrisis overzichtelijk blijft tot een aantal weken zullen er waarschijnlijk nog geen schokkende veranderingen zijn, als de coronacrisis langer aanhoudt, zijn de gevolgen vele malen groter. Blijven kopers komen? Of haken ze af, na verloop van tijd?

Heb jij je huis te koop staan? Wil je snel verkopen en niet wachten op een verkoop met voorbehouden? Neem dan snel contact op en wij kopen je huis vandaag nog!

Terug

Heeft u nog vragen?