Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Last van fruitvliegjes? De oplossing heb je binnen 1 minuut gemaakt

Ook al ben je nog voorzichtig en ruim je je fruit op, zet je je afwas meteen onder water en breng je regelmatig de vuilniszak weg, je ontkomt soms niet aan fruitvliegjes. Je hoeft een glas met een laagje limonade maar een paar minuten te laten staan of je hebt alweer een hele zwerm van de beestjes in de keuken.

Gelukkig is de oplossing heel makkelijk in elkaar gezet.

Overrijp fruit
Zoals de naam eigenlijk al aangeeft, komen fruitvliegen op overrijp fruit en andere etensresten. De vrouwtjes-fruitvlieg zoekt hier naar de ideale plek om haar eitjes te leggen. Dit doen fruitvliegen in een rap tempo: grote kans dus dat een paar fruitvliegen in korte tijd uitgroeien tot een plaag. Wanneer de temperaturen stijgen, zoals in de lente en de zomer, zijn de vliegen voornamelijk actief. Wordt het een beetje lekker weer buiten, dan lijkt de fruitvliegenplaag er ook uit het niets te zijn.

Val
Omdat een paar fruitvliegen beter te bestrijden zijn dan een hele plaag, is het raadzaam om deze val neer te zetten zodra de temperaturen gaan stijgen. Hiermee vang je de eerste fruitvliegjes en zorg je ervoor dat een paar zich niet uitbreiden tot een plaag. De -diervriendelijke- val is enorm makkelijk te maken. Neem een glas of een klein bloemvaasje en stop hier een bananenschil in. Neem dan een vel papier van A4-formaat en rol deze op als een trechter. Steek in het glas en zet in bijvoorbeeld de keuken neer. De vliegen komen op het fruit af, vliegen het glas in en kunnen vervolgens de weg naar buiten niet meer vinden. Je kunt ze gerust buiten weer los laten.

 

Terug

Heeft u nog vragen?