Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Tips voor het vinden van een betaalbare studentenkamer

Het slot van de examens komen voor de middelbare scholieren in zicht. Veel van hen kiezen ervoor om verder te gaan studeren aan een universiteit of hbo-instelling. Maar hoe kom je aan een kamer?

Het is belangrijk om je budget vast te stellen en je wensen goed voor ogen te houden. Wil je in het centrum wonen en vol van het studentenleven genieten of toch wat dichter bij de plek waar je de meeste colleges volgt? Dat laatste kan je in de meeste steden qua huur heel wat schelen.

Er zijn veel verschillende websites waarop kamers geplaatst worden. Denk bijvoorbeeld aan Kamernet.nl en Kamer.nl.

Praktische vragen
Nadat je ingeschreven bent op een van de sites, kun je reageren op aangeboden kamers. Je hebt de mogelijkheid om met degene die de advertentie heeft geplaatst contact op te nemen. 

De onderwijsinstelling waarbij je gaat studeren heeft vaak een webpagina voor nieuwe studenten. Naast handige tips vind je daar ook informatie over woningcorporaties die er actief zijn. 

Antikraak
Dit is waarschijnlijk de goedkoopste en misschien wel de meest spannende optie. Iedere stad heeft last van leegstand. Om te zorgen dat bepaalde woningen of gebouwen wel bewoond zijn totdat er iets mee gedaan wordt, zijn ze beschikbaar als antikraakwoningen. Als student lach je in je vuistje, want het is goedkoop.

Groot nadeel: ieder moment kan je contract opgezegd worden en moet je vrij rap het pand verlaten. 

Sociale netwerken
Deze optie ligt waarschijnlijk het meest voor de hand. Toch wordt het bereik van je eigen sociale netwerk dikwijls onderschat. Ken je iemand die al in de plaats woont, neem er dan contact mee op. Hoewel het niet gelijk iets hoeft op te leveren, kan een lokaal persoon toch vaak doorslaggevend zijn bij je zoektocht. Je hoort toch makkelijker iets van vrijgekomen kamers ergens als je er al woont of als vrienden van je er wonen.

De laatste en zeker niet de minste optie zijn Facebook-groepen. Op dit sociale medium zijn voor iedere studentenstad meerdere groepen te vinden waar verschillende partijen een kamer 'in de groep' gooien. Dit gaat van studenten in een huis waar een kamer vrijkomt, commerciële partijen en particulieren.

 

Wil je meer informatie over het huren van een kamer? Neem snel contact met ons op en wij kunnen je alles uitleggen.

 

Terug

Heeft u nog vragen?