Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Huis inbraken

Ruim 56 procent van de sloten van voordeuren van Nederlandse woningen is binnen drie minuten open te breken door een inbreker. Dat meldt de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW) woensdag op basis van eigen onderzoek.

Maar ook goed nieuws: Je mag inbrekers nu in elkaar slaan!

Een woning die goed beveiligd is, is voorzien van gecertificeerd hang- en sluitwerk op ramen die voor inbrekers te bereiken zijn. Ook de deuren en eventuele lichtkoepels moeten zulk hang- en sluitwerk hebben. Daarnaast is goede verlichting bij voordeuren een goede methode om inbrekers af te schrikken.

Deze maatregelen samen houden een inbreker minimaal drie minuten buiten de deur. Volgens Politiekeurmerk Veilig Wonen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), is dat afdoende. "Dit lijkt kort, maar drie minuten is te lang voor een gelegenheidsinbreker, waardoor hij al snel besluit om door te lopen".

Inbreken in een woning die niet goed beveiligd is, neemt maar zo'n 30 seconden in beslag.

Nu vonden wij van Voesenek Vastgoed dit weekend ook het volgende nieuwsbericht:

Goed nieuws voor huiseigenaren: je mag inbrekers nu in elkaar slaan! Het lijkt erop dat Engelse inbrekers nu minder reden hebben om je huis binnen te dringen: als ze dit doen mag je ze nu legaal in elkaar timmeren. Klinkt eerlijk en gerechtvaardigd, toch? Het High Court heeft geoordeeld dat geweld tegen inbrekers aanvaardbaar is. Maar voordat je ‘s werelds grootste honkbalknuppel tevoorschijn tovert, vergeet niet dat het gebruik van geweld alleen toegestaan is ​​als het écht noodzakelijk is. In gebieden met een hoog risico op inbraak kan je de bloedbaden natuurlijk al ruiken… vandaar wordt er sterk benadrukt dat de uitspraak geen vrijkaart geeft om extreem geweld te gebruiken om jezelf en je dierbaren te beschermen. Minder Scarface, meer ‘Home Alone’ dus!

 

Terug

Heeft u nog vragen?