Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Huizen in eerste kwartaal 2018 weer duurder en minder verkocht

Huizen worden alsmaar duurder, maar er worden minder woningen verkocht. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de huizenmarkt in het eerste kwartaal van het jaar.

Voor het eerst in vier jaar tijd wisselden minder huizen van eigenaar in alle vier de grote steden. De prijsstijgingen in de vier grote steden was in het eerste kwartaal bovengemiddeld.

Rotterdam spande de kroon; hier werden huizen in een jaar tijd 15 procent duurder. De totale verkopen vielen in deze periode ruim 3 procent lager uit.

In Amsterdam stegen de huizenprijzen met bijna 12 procent, waarbij het aantal transacties met bijna 8 procent terugliep. In Den Haag werden bijna 13 procent minder huizen verkocht, maar wel tegen een 12 procent hogere prijs.

Een woning in Utrecht werd in doorsnee 11 procent duurder terwijl het aantal deals 8 procent lager uitviel.

Woningtypen
Volgens de cijfers stegen de prijzen van alle woningtypen. Bestaande woningen waren 9 procent duurder in vergelijking met een jaar eerder.

De prijs van een appartement steeg in doorsnee met 12,5 procent. Een gemiddelde rijwoning werd bijna 9 procent duurder en voor vrijstaande woningen en twee-onder-een-kappers moest circa 8 procent meer worden betaald.

Verkopen
In de maanden januari, februari en maart wisselden 52.000 huizen van eigenaar, bijna 7 procent minder op jaarbasis. De daling gold voor alle woningtypen. De laatste keer dat dat gebeurde was volgens het CBS in het tweede kwartaal van 2013. Destijds liepen echter ook de prijzen terug.

Dit bericht wordt aangeboden door, Voesenek Vastgoed, de makelaar die woningen opkoopt. Wij kopen huizen, in welke staat of gebruik dan ook zodat u zekerheid heeft bij uw verkoop.

Terug

Heeft u nog vragen?