Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

De toekomst van de traditionele makelaar is onzeker.

De makelaar die we nu kennen zal zichzelf moeten transformeren naar een ander type makelaar. Woning verkopers hebben toegang tot een grote stroom informatie. Hierdoor is de woningeigenaar in staat om zonder makelaar zelf marktprijzen verkoopstrategieen toe te passen bij een online makelaardienst. 

 

Om huis verkopen zonder makelaar in de toekomst voor te blijven zal de makelaar moeten laten zien dat hij kan zorgt voor een betere verkoopprijs, een snellere transactie en de gewenste betrouwbaarheid. Hiervoor zal de makelaar moeten gaan investeren in technologie en digitale marketing. Makelaars moeten creatiever gaan worden op de manier hoe waarop woningen gepresenteerd zullen worden en zich aanpassen aan de tijd. Potentiële kopers hechten steeds meer waarde aan de woonbeleving. Je identiteit en je woonplezier worden steeds meer bepaald door de stad of wijk waarin je woont. Zo maken vooruitstrevende makelaarskantoren in Amerika al volop gebruik van woning films waarop makelaars naast de woning tour van binnen ook de directe omgeving met videomateriaal in kaart brengen. Zij uploaden elke woning film op de website en koppelen deze aan social media zoals Facebook, Instagram en YouTube. Betere en vooral kwalitatief hoogwaardigere promotiemateriaal in combinatie met online tools creëren meer bereik en daarmee ook meer aandacht en vanzelfsprekend interesse. Meer potentiële kopers leveren uiteindelijk een hogere verkoopprijs op van de betreffende woning. De toegevoegde waarde van de makelaar kan op deze manier ook in de toekomst nog steeds benut worden. In een andere variant kan de makelaar, vanwege de bedreiging van "big data", zich neerleggen bij een verdwijnende rol als bemiddelaar en zich toespitsen op een rol als procesbegeleider/woningmarktadviseur. Doe-het-zelvers worden daarmee ondersteund in hun wijze van verkoop of aankoop en ook kan er expertise worden gegeven op het gebied van gebouwen voor allerlei doelen zoals flexibel werken, kopen, verkopen, huren, styling, fijner wonen en het meer waard maken van woningen.

Wilt u geen bemiddeling in de verkoop van uw woning maar direct zekerheid en uw woning nu verkopen? Voesenek Vastgoed koopt zelf uw woning zodat u direct verzekerd bent van een verkoop en niet hoeft te wachten op een potentiele koper voor uw huis.

Wilt u meer informatie over welk onderwerp dan ook, wij helpen u graag. Alle mogelijke manieren om met ons in contact te komen staan hier

Terug

Heeft u nog vragen?