Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Rotterdam moet meer woningen bouwen voor miljonairs!

Rotterdam moet veel meer woningen bouwen voor miljonairs, dit meldt het AD. Daarvoor pleiten werkgeversorganisatie VNO-NCW, Rotterdam Partners en makelaars. De krapte in het duurste woning- segment maakt Rotterdam minder aantrekkelijk voor internationale bedrijven.

Buitenlandse bedrijven die zich hier willen vestigen, kijken niet alleen naar de locatie van het hoofdkantoor, ze willen ook weten of er geschikte woningen zijn voor de directie. In het allerhoogste segment loopt Rotterdam achter op concurrerende steden, constateert bestuurslid Bert Wijbenga van VNO-NCW. Hij pleit daarom voor de bouw van luxe huizen.

Boost voor Rotterdam

Een uitbreiding van het aantal duurdere woningen levert bovendien een boost voor de stad op, stelt het bestuurslid. ''Deze nieuwe bewoners geven geld uit. Daar hebben we uiteindelijk allemaal plezier van.'' Ook een Rotterdamse makelaar pleit voor een forse uitbreiding van het allerhoogste woningsegment. Ruim twintig miljonairs zoeken een woning in Rotterdam, stelt hij. ''Maar ik moet ze keer op keer teleurstellen. De nieuwbouwwoningen en kavels waar zij naar op zoek zijn, zijn uiterst schaars.''

Het komt dan ook geregeld voor dat rijke Rotterdammers hun miljoenenwoning in Wassenaar of Blaricum zoeken. ''Jaarlijks vertrekken er vijf tot tien miljonairs uit Rotterdam.'' Op funda staan 64 Rotterdamse woningen te koop met een vraagprijs van meer dan 1 miljoen euro. Maar die huizen voldoen vaak niet aan de eisen van de gefortuneerde woningzoekers. Zij willen een nieuwbouwwoning op een grote kavel, met privacy.

Amsterdam

Hij stelt dat Rotterdam met nieuwe villa's aantrekkelijker wordt voor internationale bedrijven. Als voorbeeld voor het gebrek noemt een woordvoerder het Europees Geneesmiddelenbureau EMA dat onlangs koos voor Amsterdam. Het gebrek aan miljonairswoningen in de Maasstad heeft daarbij mogelijk meegespeeld. ''EMA-managers verdienen rond de 1 miljoen euro. Zij hebben moeite om hier een huis te vinden. Rondom Amsterdam is meer keus.''

Zoekt u een woning of wilt u nu juist snel een huis verkopen in Rotterdam? Wij bieden u een directe transactie. Wij zijn uw huis opkoper in de regio.

 

Terug

Heeft u nog vragen?