Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

BRABANT: SNELSTE GROEI HUIZENAANBOD VAN NEDERLAND

De woningbouw in Brabant is volgens de provincie duidelijk aan het herstellen. In 2017 kwamen er bijna 12.000 nieuwe huizen in Brabant bij. Dat is de grootste toename sinds 2009.

Vergeleken met de andere provincies is Brabant zelfs koploper, schrijft Omroep Brabant. Volgens CBS-gegevens is de woningvoorraad in de provincie gegroeid met 7,1 procent vanaf begin 2012 tot en met september 2018. Op de tweede plek komt Flevoland met 6,7 procent.

De woningmarkt zit in de lift, maar er is geen reden om voldaan achterover te leunen, stelt gedeputeerde Erik van Merrienboer (Ruimte). “Meer vraaggericht bouwen blijft de grootste uitdaging. We kunnen voldoende plannen hebben, maar met te veel van hetzelfde gaan we de gewenste productie niet realiseren.''

Bouwplannen
Volgens de provincie worden er dit en volgend jaar nog 11.000 tot 12.000 woningen gebouwd in de provincie. Bijna driekwart van de nieuwe huizen wordt gebouwd binnen de bestaande stedelijke gebieden, zoals in Hilvarenbeek. Daar worden op het terrein van de voormalige Glaifa-fabriek - midden in het dorp - 17 huizen gebouwd. En het gaat om diverse huizen, zoals starterswoningen, eengezins- en seniorenwoningen.

Eindhoven kondigde eind 2017 aan de ‘oververhitting’ van de woningmarkt actief tegen te gaan. De gemeente wil de komende jaren steeds 3000 extra huizen bouwen.

 

Terug

Heeft u nog vragen?