Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Facelift voor lelijkste pand van Breda

Op de hoek van de Marksingel en de Nieuwe Ginnekenstraat staat al decennia lang een groot modernistisch gebouw staan. Het pand staat bekend als een van de lelijkste gebouwen van de stad. Maar als het aan de eigenaar ligt, komt daar verandering in.

De eigenaar heeft bij de gemeente Breda een plan ingediend om het gebouw te transformeren tot een complex met 20 tot 24 luxe appartementen in het duurdere segment. Op de begane grond blijft ruimte voor commerciële activiteiten.

Op de begane grond zit nu al jaren een fotozaak. Verder staat het gebouw leeg. Er wonen alleen enkele mensen anti-kraak. In het verleden hebben er onder meer Tempo Team, stichting Palet en een kappersschool gezeten.

Het gebouw wordt helemaal gestript en alleen het skelet blijft staan. Er komt een nieuwe gevel en ten opzichte van het huidige gebouw wil de eigenaar er twee verdiepingen boven op zetten om penthouses te vestigen.
Met name over de ophoging gaat de discussie met de gemeente, daarom vallen de penthouses iets ook terug, zodat de ophoging niet verticaal omhoog gaat. De twee verdiepingen zijn volgens hem nodig om het plan rendabel uit te kunnen voeren, want het gaat om ‘een kostbare aangelegenheid’.

Inmiddels is ook het pland door de gemeente Breda goedgekeurd mits er maar één extra (terugliggende) verdieping toegevoegd word.

Terug

Heeft u nog vragen?