Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Roosendaal en Breda in de race voor beste binnenstad van Nederland. Wie zal er winnen.

De beste binnenstad van Nederland deze titel kan Roosendaal of Breda maken. Roosendaal voor middelgrote stad en Breda bij de grote steden. Breda mocht de titel al een twee keer eerder winnen in 2009 en 2011, voor Roosendaal is het de eerste keer dat de stad kans maakt op een titel als beste binnenstad van Nederland.

Voor de Roosendalers komt het als een verrassing, sterker nog Roosendalers zijn negatief over hun stad. Ze zien lege winkelpanden en begrijpen niet waarom Roosendaal beste binnenstad kan worden. Echter de laatste jaren gaart het heel goed. De leegstand wordt minder en zeker de herinrichting van de Nieuwe Markt is goed uitgepakt. Het zijn met name de bezoekers van buiten de stad die de veranderingen wel zien die zijn onder de indruk van het centrum. De overgang tussen de strakke Nieuwe Markt en de kleurrijke Passage wordt door veel bezoekers als bijzonder ervaren.

 

Roosendaal zal geen punten scoren als het gaat om het andere overdekte winkelcentrum; De Biggelaar. Veel leegstand, dit winkecentrum zou eigenlijk gesloten moeten worden zodat het een compacte binnenstad wordt. Zeker in middelgrote plaatsen heeft het geen zin meer het winkelgebied groot te houden. Daar hebben we gewoon te weinig bezoekers voor. In grote steden zoals Breda is dat een ander verhaal.

 

Breda, deze stad barst van de activiteiten, winkelleegstand is beperkt en de horeca groeit.  Het is dan ook niet vreemd dat Breda opnieuw de titel kan winnen. De jury gaf hoge punten in 2009 aan de ontwikkeling van de haven daardoor kon Breda de titel winnen. Waarschijnlijk zal de jury ook positief zijn over de ontwikkeling van het station. Ook de bereikbaarheid is de laatste jaren flink aangepakt.

 

Moge de beste winnen! Wij van Voesenek Vastgoed wensen Roosendaal en Breda veel succes. Wilt u uw huis nu verkopen in een van deze steden dat kan! Wij kopen graag woningen in deze mooie steden.

 

Terug

Heeft u nog vragen?