Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Grootste financiële crisis ooit voorspelt in 2018

Het risico van het instorten van de beurzen is gestegen naar 70% wat het hoogste is in 60 jaar

Veel analisten bij zowel de normale media en ook de alternatieve staat de wereld op de vooravond van de aller grootste financiële crisis ooit, die in tegenstelling tot die van 2008 ook niet meer gerepareerd zal kunnen worden. Ze zeggen dat de aanstaande instorting het einde zal zijn van de huidige financiële wereld zoals we deze nu kennen. Het is naar onze mening wat overdreven maar zeker niet onwaar de tijd waar we nu in leven deze waarin de politieke en financiële wereld helemaal niets blijkt te hebben geleerd, de schuldenbergen niet hebben verminderd, maar juist naar ongekende hoogten hebben doen stijgen. We nemen u mee langs een korte opsomming van recente artikelen, waarin wat feiten naar voren komen waarna u zelf een conclusie kan trekken.

 

Als de economie instort zal dat op een razend snel tempo zijn

Vlak voor de vorige beurscrash piekte de Dow Jones Index op Wall Street net boven de 14.0000 punten. Afgelopen week werd een nieuw record van meer dan 24.000 punten gebroken. De afgelopen 10 jaar is de economie echter slechts gemiddeld 1,33% per jaar gegroeid. Zelfs Goldman Sachs waarschuwt nu dat er uiteindelijk een dalende markt komt. Dat heeft mede te maken met het einde van het vrijwel onbeperkt creëren van nieuw geld door de grote centrale banken. Die kunstmatige manier om een nog grotere financiële en economische crisis uit te stellen is in zowel Amerika als Europa inmiddels zo goed als uitgewerkt. Om deze reden is het niet te verwachten dat de enorme winsten die op de financiële markten werden gemaakt gehandhaafd kunnen blijven worden. De voorspelling is dat het begin van de crisis in de commerciële obligatiemarkt zal beginnen, omdat niet alleen de banken die teveel schulden hadden maar niet failliet mochten gaan met belastinggeld werden gered, maar ook grote bedrijven.

Het is de grootste zeepbel ooit, de pijn zal heviger zijn dan ooit tevoren

We bevinden ons nu in de grootste zeepbel ooit. Er zijn enorm veel statistieken die schreeuwen dat we in gevaar zijn. De enige reden waarom de aandelenprijzen zo hoog zijn was door de ongekende interventie door centrale banken. Zij creëerden biljoenen dollars (en euro’s, yens, yuans) uit het niets en stortten dat rechtstreeks in de financiële markten. Maar nu zetten de centrale banken er gelijktijdig de rem op, wat een van de grootste exit signalen moet zijn die we ooit hebben meegemaakt. We zijn ver heel ver voorbij het punt waarop er een normale financiële correctie had moeten komen. Nu lijkt het op een feestje waar nooit een einde aan komt, maar dat zal toch gebeuren. Als dat gebeurt, zal de pijn heviger zijn dan ooit tevoren. Natuurlijk zal het er anders uitzien (dan in 2008), want nu zal er geen onmiddellijk oppompen door de centrale banken volgen want dat kunnen ze niet meer. Een schraletroost is dan dat er geen 4e crisis zal kunnen komen.

Onbeperkt krediet is de ondergang

Nog een van de redenen dat het financiële systeem zal falen. Het zogenaamde economische herstel van de afgelopen 10 jaar is geheel kunstmatig geweest en werd enkel aangedreven door enorme ladingen nieuw krediet. Bedrijven, staten en particulieren zitten bijna overal dieper in de schulden dan ooit tevoren. De centrale banken hebben zichzelf in de val gelokt, kunnen de rente feitelijk niet meer laten stijgen, omdat dit herstel dan onmiddellijk in een recessie of zelfs depressie verandert. Dus blazen ze met nul of zelfs negatieve rente de zeepbel almaar verder op tot de grote klap, die miljoenen mensen en bedrijven, en complete landen, totaal bankroet zal achterlaten. Iedereen die op de middelbare school ook maar een paar lessen economie heeft gevolgd, weet dat het onbeperkt bijdrukken van geld ( verstrekken van krediet, aangaan van nieuwe leningen en tophypotheken, etc.) bij een zeer geringe economische groei op zeker moment moet leiden tot een forse devaluatie, enorm koopkrachtverlies, en mogelijk zelfs hyperinflatie zoals Argentinië, Zimbabwe en Venezuela dat in de recente geschiedenis hebben gekend. Dan zal de welvaart van de gewone man grotendeels worden weggevaagd. De kunstmatige lage rente geeft de fatale verkeerde boodschap af dat we onbeperkte middelen (tijd, geld, energie, kennis) hebben. Zonder gebaseerd te zijn op ‘gezond geld’ en schaarsheid, zonder de noodzaak de juiste keuzes te maken, wordt het kapitalisme roekeloos en onverantwoordelijk met zijn meest waardevolle middel: het kapitaal zelf. Het wordt vernietigd, verspild, weggegooid, en slecht geïnvesteerd. De groeicijfers dalen, en de wereld wordt armer. De Amerikaanse en Europese centrale banken weten dat een nieuwe crisis onvermijdelijk is, en nemen daarom stap voor stap maatregelen om uw en mijn rekeningen te kunnen blokkeren en (deels) te kunnen confisqueren. Ook uw goud, digitale valuta (bitcoins) en bezittingen in bijvoorbeeld bankkluisjes zijn niet langer veilig.

EU-superstaat

Zodra de crisis eenmaal losbarst, zullen onze politici die voor zichzelf en hun vriendjes in de financiële wereld de schaapjes lang en breed op het droge hebben beweren dat ze het nooit konden zien aankomen, tevens deze calamiteit tegelijkertijd aangrijpen om de nog overgebleven financiële soevereiniteit van landen af te pakken, en zowel schulden als inkomsten op één grote hoop te gooien. In Europa ontstaat dan een totalitaire EU-superstaat, waarin gezondere landen zoals Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Finland permanent honderden miljarden zullen moeten blijven storten naar failliete staten zoals Italië, Frankrijk, Spanje, Griekenland en Portugal.

Er is geen bescherming, herstel kan decennia duren

U vraagt zich af hoe u zich hier eventueel voor kunt beschermen? De komende crisis zal iedereen treffen. Niemand weet precies hoe die instorting zal verlopen: zal het één grote klap worden, of meerdere kleinere, over langere tijd? Dat de bodem die moet worden bereikt en ongekend diep zal zijn, is zeker. Onzeker is hoelang het gaat duren om daar weer bovenop te komen veel analisten vrezen dat dit wel eens vele tientallen jaren kan gaan duren.

Welke tijd we ook tegemoet gaan Voesenek Vastgoed is uw stabiele aanspreekpunt in alle tijden!

Terug

Heeft u nog vragen?