Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Onbetrouwbaarste beroepsgroepen nog steeds in het vastgoed

Het vertrouwen in sommige beroepsgroepen is niet best. Bijvoorbeeld 27% heeft vertrouwen in journalisten, verplegers 85%, huisartsen 77% leraren 71%.

Minste vertrouwen hebben de mensen nog steeds in Projectontwikkelaars, bemiddelaars in energiecontracten en makelaars. Die laatste groep heeft het er helemaal zelf naar gemaakt. Door de vele regels die een makelaar en zijn beroepsorganisatie verzinnen wordt het er bij de makelaar niet betrouwbaarder op. Juist alle regels om hem betrouwbaarder te doen lijken werken hem tegen. Zoals bijvoorbeeld de regel dat er pas een koop gesloten is wanneer er door beiden partijen getekend is. Normaal gesproken zou je zeggen dat een mondelinge overeenkomst zeker met tussenkomst van een makelaar bindend is.

Een afspraak met een makelaar is niets dus waard, zolang er geen handtekening onder staat. En hij doet volgens zijn eigen branchevoorwaarden niets verkeerd als hij, nadat er overeenstemming is, nog een andere koper benaderd.

Consumenten hebben weinig rechten bij een aankoop van een woning. Dat geeft makelaars in deze markt de kans om de hele trukendoos open te trekken. En sommigen doen dat dus ook, zonder schroom.

Voesenek Vastgoed blijft ondanks de positieve markt altijd dezelfde koers varen, wij betreuren het enorm dat bedrijven werkzaam in het vastgoed vaak als schimmig en onbetrouwbaar worden gezien. Bij ons is verkocht altijd verkocht, mondeling of schriftelijk wat u wilt. Wij komen ons woord altijd na! Om onze woorden kracht bij te zetten kunt u hier ervaringen lezen van anderen die bewijzen dat er in de vastgoedwereld wel betrouwbare partijen zijn.

Wilt u om wat voor reden dan ook voor 100% zeker uw woning verkopen, neemt u dan contact met ons.

Terug

Heeft u nog vragen?