Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed
Investeerder die huis koopt

Investeerder die huis koopt

Een dagje mee met een investeerder die huis koopt?

Over alles wat met huizen te maken heeft kunt u dagelijks wisselende nieuws-feiten horen en lezen. Als u zelf totaal geen verhuis- of verkoopplannen heeft laat u wellicht een groot deel van die informatie aan u voorbijgaan. Is er wel een reden, door welke omstandigheden dan ook, om uw huis van de hand te doen dan groeit de interesse over wat gaande is in de huizenmarkt met sprongen. Dan zult u wellicht ook berichten zien over investeerders in vastgoed. Dat is reden genoeg om u hierover wat meer te vertellen.

Ik ben een vastgoed investeerder en nodig u uit een keer met mij mee te gaan.

Om 10.00 uur in de ochtend heb ik een afspraak met een dame in Tilburg die haar huis wil verkopen. Zij heeft daar alle reden toe want zij gaat intrekken bij haar oudste zoon. Die heeft aan de rand van de stad een wat groot uitgevallen huis en hij en zijn gezin vinden het een goede manier van mantelzorg dat moeder en oma bij hun intrekt. Eigen ruimte en dus privacy genoeg. Diezelfde zoon had het idee geopperd om niet het hele makelaars circus op te tuigen maar eens met een investeerder te praten. De keus was op mij gevallen en om mij even aan u voor te stellen, ik ben Sepp Voesenek en al jaren succesvol actief in de huizenmarkt.

Investeerder die huis koopt gaat dus op pad

Zoals gezegd zou ik om 10.00 uur bij de betreffende dame aankloppen. Hoewel ze het straatnummer had opgegeven had ze erbij gezegd dat ik het huis direct zou herkennen door de vele planten voor de ramen. Gelukkig heb ik het huisnummer opgeschreven want in deze buurt met vooroorlogse woningen blijkt elke vensterbank rijkelijk te zijn voorzien van planten. En reken maar dat ze gekoesterd worden. Ik bel aan en haar zoon doet open, heet mij welkom en leidt mij naar de woonkamer. Ik zie een charmante oude dame met nog een stralende blik uit haar ogen maar fysiek aan de stramme kant. Een beetje veel stram eigenlijk. Na de bekende uitwisseling van informatie van zowel de dame, haar zoon en van mijzelf verleggen wij het gesprek naar het onderwerp waarvoor ik gekomen ben: het huis.

Voesenek Vastgoed is een soort familie traditie

Mijn overgrootvader en daarna mijn opa had al veel vaardigheid opgebouwd in het kopen en uitwisselen van landbouwgrond, mijn vader was vastgoedmakelaar en ik heb de traditie voortgezet. Zo zit ik dus als vastgoedinvesteerder bij de betreffende dame en haar zoon. Ik had al eerder uitgelegd dat aan mijn bezoek noch kosten, noch verplichtingen verbonden zijn. Zoals toegezegd gaan we met z'n drieën het huis van binnen en van buiten bekijken.  De dame laat de verdieping en de zolder aan haar zoon en mij over. Onnodig trappenlopen is er niet bij. Ik leg de zoon uit waar ik op let en hoe ik de bouwkundige staat beoordeel. Zoals altijd komt mijn bouwkundige opleiding ook hier weer van pas. Ik heb mijn aantekeningen gemaakt en we gaan terug naar de woonkamer waar de dame zorgt voor een tweede koffieronde. Uiteraard willen dame en zoon weten wat het vervolg is.

Wat volgt er verder als een investeerder die huis koopt aan de slag gaat?

Ik leg uit dat ik binnen een werkdag een bod op het huis zal doen. Zoals altijd wil ik misverstanden voorkomen en vertel daarom gelijk dat het bod zowel aantrekkelijk als realistisch zal zijn. Het hele traject van selecteren van een makelaar, advertenties plaatsen, poster op de ramen, courtage kosten, notariskosten enz. zullen volledig aan de dame en haar zoon voorbijgaan. Ik neem dat gehele traject volledig over en het kost ze dan ook niets. Daartegenover staat dat mijn bod wat onder de marktwaarde zal liggen. Evengoed zie ik opgeluchte gezichten, want beiden willen eigenlijk niet aan de hele verkoop soesa denken, waarbij nog komt dat de zoon zich niet voor elk kijkers bezoek  vrij kan maken en hij vindt het niet fair om daar zijn moeder mee op te zadelen.

Mijn bod als investeerder met nog extra opties

In relatie tot de voordelen van zorgeloos het huis verkopen en de hoogte van mijn bod, kunnen beiden zich hierin vinden. In het eerste gesprek was mij opgevallen dat aan het deel van het huis van haar zoon, waar oma zich gaat vestigen, nog wel wat vertimmerd moet worden. Zo'n snelle verkoop was nog niet bij hen opgekomen. Geen nood, voor dergelijke situaties heb ik een prima oplossing. De koop kan weliswaar snel afgerond en het bedrag direct uitgekeerd worden, maar in de overbruggingstijd kan de dame nog gewoon even op haar oude adres blijven wonen. Gewoon een kwestie van tijdelijk huren. Niks geen stress en de overgang naar haar nieuwe wooncomfort kan in alle rust plaatsvinden. U kunt zich voorstellen dat zowel de dame, de zoon en ik daar een voldaan gevoel van overhouden.  

Wilt u ook uw huis op een vlotte manier en zorgeloos verkopen aan een investeerder? En wilt u dan net zo'n prettige ervaring ondervinden als deze dame en haar zoon? Bel mij dan even op en Voesenek Vastgoed zal ook dan weer bewijzen hoe klantvriendelijk zijn aanpak is.

Tot zo!

Ook interessant: