Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Huis laten opkopen - Wat zijn de voor- en nadelen bij een verkoop aan een opkoper?

Uw huis laten opkopen door een opkoper is dat verstandig? Wat zijn de voor- en nadelen als je je huis verkoopt aan een huizenopkoper? Dat zijn veel gestelde vragen wij leggen het graag uit aan u;

Om op al uw vragen duidelijk antwoord te geven wij hieronder weer wat de voor- en nadelen zijn bij een verkoop aan een opkoper dit in vergelijking tot een verkoop via een makelaar. Veel antwoorden op andere vragen treft u aan op de FAQ pagina.

Waarde van de woning:

Makelaar: deze zal een waarde bepalen van uw woning, door een gemiddelde meter-prijs te nemen van recent verkochte woningen bij u in de buurt en dat te vermenigvuldigen met de oppervlakten van uw woning en de tuin zal de makelaar een waarde taxeren. 

Opkoper: deze zal een soortgelijk onderzoek doen echter naar onze mening kunnen er heel veel andere factoren van invloed zijn op de prijs. Het aantal slaapkamers, de exacte ligging van uw woning,enzovoorts. 

Bedrag te ontvangen voor uw woning:

Makelaar: de in voorgaande stap genoemde prijs die daaruit voortkomt zal de makelaar als vraagprijs hanteren, dat is een vraagprijs, u weet dus niet zeker welk bedrag u daadwerkelijk gaat ontvangen voor uw woning en hoe lang het verkoop-traject zal gaan duren.

Opkoper: de prijs die de opkoper aan u noemt is de prijs die daadwerkelijk ook ontvangt wanneer u wilt; vandaag, morgen, over een week, maand wat u wilt.

Ontbindingen:

Makelaar: wanneer de makelaar uiteindelijk een koper voor u heeft gevonden zal deze koper pas echt willen kopen als deze zeker is dat er een financiering verkregen kan worden en of de woning geen gebreken heeft. Er zullen dus taxaties en bouw-technische keuringen plaatsvinden, waarna er een termijn zal gaan lopen waarin uw koper gaat onderzoeken of hij de woning kan en wil kopen.  

Opkoper: de opkoper is uw koper en koopt zonder voorbehoud, geen keuringen of ontbindingen. Uw woning is verkocht.

Samengevat:

Wij van Voesenek Vastgoed doen er niet geheimzinnig over. Uiteraard zal u meer geld ontvangen als u via een makelaar verkoopt echter is het nooit duidelijk bij een normale verkoop wanneer u het geld ontvangt en hoeveel problemen daarbij voortvloeien.

Zoekt u een verkoop zonder zorgen? Wilt u direct geld ontvangen voor uw woning.

Voesenek Vastgoed koopt direct uw woning, neemt u gerust contact met ons voor meer informatie.

 

Terug

Heeft u nog vragen?