Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

De gevolgen als u uw hypotheek niet betaalt

Over het algemeen koopt u een huis middels een financiering van een geldverstrekker. Deze financiering is gebaseerd op uw inkomen en de gezinssituatie. Als hierin iets drastisch verandert kan dat grote gevolgen hebben.

Veel oorzaken voor het niet meer kunnen voldoen van de hypotheekrente zijn het verliezen van je baan, andere schulden, arbeidsongeschiktheid en echtscheidingen. Ook kan het zijn dat de rentevast periode afloopt en u geconfronteerd wordt met hogere maandlasten.

De hypotheekverstrekker zal, bij het niet meer betalen van de hypotheekrente, overgaan op het sturen van herinneringen betaald u dan nog niet zal een aanmaning volgen met incassokosten. De geldverstrekker zal zich inspannen om in contact te komen met u voor het maken van afspraken en het komen tot een oplossing.

Het beste advies is om gehoor te geven aan de oproepen van de geldverstrekker, vaak merken wij dat dat de schuldenaar de spreekwoordelijke "kop in het zand steekt" Dat zal alleen zaken maar ingewikkelder maken. Ook voor de hypotheekverstrekker is het van belang om er samen uit te komen.

Hoe dan ook zal een betalingsprobleem niet vanzelf weggaan, de geldverstrekker zal in het uiterste geval uw woning gaan veilen waardoor u misschien met een grote restschuld overblijft. Als u zich afvraagt "wie koopt mijn huis" dan zij wij dat u kan bij ons uw huis verkopen binnen 1 week.

 

 

Terug

Heeft u nog vragen?