Voesenek Vastgoed
Voesenek Vastgoed

Verlaten #4 Dadipark Belgie

Dadipark was een 12 hectare groot recreatiepark in België. Het domein ligt in het dorpscentrum van Dadizele. Het bestond van 1950 tot 2002. Na de sluiting kwamen er diverse reddingsplannen; niettemin werd het park in 2012 gesloopt.

Dadipark werd in 1950 geopend onder invloed van de lokale pastoor. Dadizele was op dat moment een toeristische bestemming; veel mensen kwamen er op bedevaart. Het park veranderde van een speelplein voor kinderen van de bezoekers tot een groot pretpark. Het was niet gericht op grote hippe attracties, maar was laagdrempelig en betaalbaar voor kleine kinderen. 

In 2000 gebeurde er een ongeluk in het park waarbij een jongen zijn arm brak tijdens een rit in de attractie Nautic Jet. Amputatie leek eerst onvermijdelijk maar na een zware operatie kon hij zijn arm behouden. Dit ongeluk was het laatste in een reeks incidenten, maar ook het zwaarste ongeluk in Dadipark. Na het ongeval begonnen mensen te klagen over de veiligheid in het park en het aantal bezoekers liep terug. In 2002 werd aangekondigd dat het park voor een jaar gesloten zou worden voor renovatie, maar het park is sindsdien niet meer geopend.

 

 

Terug

Heeft u nog vragen?